Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Citind: Deliciile Crăciunului: rețete de prăjituri aduse de maeștri bucătari
Distribuie
Notificare Afișați mai multe
Font +/-Aa
Font +/-Aa
Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
Cautare
  • Categorii
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Local
    • Politică
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 jurnaldeconstanta.ro
Actual

Deliciile Crăciunului: rețete de prăjituri aduse de maeștri bucătari

Ștefan Odobleja
Ultima actualizare: 20/12/2025 20:52
Ștefan Odobleja
Distribuie
9 Min Citire
cele mai apreciate deserturi de craciun retete de prajituri recomandate de bucatari profesionisti 6946eff1b32df
Distribuie

Deliciile Crăciunului: rețete de prăjituri aduse de maeștri bucătari

De Crăciun, tradiția și gustul se împletesc în jurul preparatelor festive, iar dulciurile ocupă un rol central în atmosfera sărbătorilor. Aromele prăjiturilor cu creme fine, delicatețea deserturilor crocante și prospețimea preparatelor cu fructe adaugă savoare sezonului de iarnă, transformând fiecare moment culinar într-un eveniment memorabil. Cele mai bune rețete de prăjituri de încercat de Crăciun sunt următoarele:

Rețete de prăjituri pentru masa de Crăciun

Tort de ciocolată cu nuci și cafea

Rețeta necesită 800 g de foietaj, care trebuie lăsat la temperatura camerei câteva ore înainte de coacere. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar foietajul se coace timp de 10-15 minute, până se rumenește. Pentru cremă, se combină 1 L de frișcă lichidă cu 1 kg de cremă de ciocolată la foc mic, amestecând constant. Se adaugă 15 g de gelatină foi, hidratată, și 10 g de cafea instant dizolvată în apă.

Foietajul răcit se frământă și se rupe în bucăți de 5 cm. O formă se umezește și se căptușește cu folie de copt. Se toarnă jumătate din compoziția de ciocolată, se presară 200 g de miez de nucă și 200 g de merișoare, apoi se adaugă restul de cremă. Tortul se lasă la temperatura camerei și apoi se dă la frigider pentru cel puțin 8 ore. Poate fi decorat cu cremă de brânză cu vanilie sau ciocolată.

Crumble cu mere

Prepararea prăjiturii începe cu crustă de crumble: 70 g de zahăr tos, 30 g de zahăr brun, 30 g de fulgi de ovăz, 120 g de făină tip 000 și ½ linguriță de sare se amestecă. Se adaugă 80 g de unt foarte rece tăiat în cuburi și 1 lingură de pastă de vanilie, amestecând rapid. Aluatul se pune la frigider.

Publicitate
Ad Image

Pentru umplutură, se curăță și se taie 900 g de mere în cuburi. Acestea se amestecă cu 70 g de zahăr și 1 linguriță de scorțișoară. Merele se călesc în 80 g de unt la foc mediu până se înmoaie. Se transferă într-un vas termorezistent, se presară 30 g de miez de nucă tocat și se acoperă cu crumble-ul rece. Se coace la 180 °C timp de 30 de minute. Prăjitura se lasă să se răcească aproximativ 45 de minute înainte de servire.

Cheesecake la cuptor cu sos de fructe de pădure

Pentru blat, se folosesc 250 g de biscuiți zdrobiți și 100 g de unt topit. Tava se pregătește în funcție de tip, iar compoziția se coace la 175 °C timp de 5 minute. Pentru crema cheesecake-ului, se amestecă 2 kg de cremă de brânză, 1 L de smântână dulce, 10 ouă, 350 g de zahăr și arome (nucșoară, cardamon, ienibahar). Se toarnă peste stratul de biscuiți și se coace timp de 30-45 de minute.

Pentru sosul de fructe de pădure, se folosesc 400 g de fructe congelate, 100 g de zahăr brun, 1 baton de scorțișoară și câteva boabe de cardamon. Fructele se încălzesc la foc mic, zahărul se dizolvă, iar sosul se lasă să se răcească înainte de a fi servit cu cheesecake-ul.

Știri asemănătoare

Povestea unei femei despre explozia din Rahova: „Am simțit o detonare puternică. Clădirea a vibrat intens”

SUA extind termenul pentru vânzarea activelor internaționale Lukoil – 13 decembrie, noua dată limită

Conferință în domeniul apărării: MAPN anunță susținerea constantă a Statelor Unite pentru România

Ministrul Apărării va fi astăzi pe Digi24, începând cu ora 21:00

USR propune un antreprenor pentru postul de prefect al Capitalei. Care este numărul prefecturilor obținute de partid de la PSD?

Etichete:deserturi de iarnadulciuri traditionalemaestri bucatariprajituri craciunretete festive

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Distribuie acest articol
Facebook Copiază legătură Imprimare
Distribuie
Articolul precedent petre grigoras si a incheiat contractul cu axiopolis cernavoda si a semnat cu cetatea suceava 6946ef9459549 Petre Grigoraș își schimbă destinația: de la Axiopolis Cernavodă la Cetatea Sucevei
Articolul următor director anpc lamaile sub 45 mm diametru si portocalele sub 60 mm diametru considerate furaj animalier in orice tara civilizata 6946f8b9421fb Directorul ANPC: Lămâile mai mici de 45 mm și portocalele sub 60 mm sunt doar hrană pentru animale în țările civilizate
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

dosarele epstein departamentul de justitie publica noi documente democratii critica cenzurarile excesive 69478e085a098
Dosarele Epstein: Ministerul Justiției lansează noi informații, iar democrații denunță tăcerea excesivă
21/12/2025
consiliul ue de acord cu un euro digital functional atat online cat si offline 6947812977394
Consiliul UE aprobă implementarea euro-ului digital, accesibil atât în mediul virtual, cât și în cel fizic
21/12/2025
consilierul onorific al lui bolojan ar fi cel putin hilar ca ccr sa spuna ca legea pensiilor magistratilor are o problema de fond 69477ff9ab994
Consilierul de prestigiu al lui Bolojan: Ar fi pur și simplu amuzant ca CCR să declare că legea pensiilor pentru judecători are o deficiență esențială
21/12/2025
fost ministru al educatiei emotii mari la constanta iata ce verdict asteapta chiar de revelion 694773c39c48e
Fostul ministru al Educației trăiește momente intense la Constanța! Ce decizie surpriză se conturează tocmai de Anul Nou
21/12/2025
un inculpat din dosarul fabrica de mosteniri internat la spitalul de psihiatrie obregia luni zi decisiva la curtea de apel constanta 69477047f1d40
Un suspect din cazul Fabrica de moșteniri, internat la Spitalul de Psihiatrie Obregia: luni, o zi crucială la Curtea de Apel Constanța
21/12/2025
consilierul lui bolojan nu mai sunt necesare cresteri de taxe si impozite in anii urmatori trebuie sa luam o pauza 6947167f12da7
Consilierul lui Bolojan: Creșterile de taxe și impozite nu sunt necesare în viitorul apropiat. E momentul unei reprize
20/12/2025
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Articole recente

  • Dosarele Epstein: Ministerul Justiției lansează noi informații, iar democrații denunță tăcerea excesivă
  • Consiliul UE aprobă implementarea euro-ului digital, accesibil atât în mediul virtual, cât și în cel fizic
  • Consilierul de prestigiu al lui Bolojan: Ar fi pur și simplu amuzant ca CCR să declare că legea pensiilor pentru judecători are o deficiență esențială
  • Fostul ministru al Educației trăiește momente intense la Constanța! Ce decizie surpriză se conturează tocmai de Anul Nou
  • Un suspect din cazul Fabrica de moșteniri, internat la Spitalul de Psihiatrie Obregia: luni, o zi crucială la Curtea de Apel Constanța

Comentarii recente

Niciun comentariu de arătat.

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Jurnal de Constanta
Pe platforma noastră de știri găsești cele mai noi informații și analize relevante din multiple domenii: politică, actualitate, economie, internațional, lifestyle, sport și călătorii. Jurnaliștii noștri urmăresc în timp real evenimentele importante din România și de peste hotare, oferindu-ți o perspectivă clară, echilibrată și obiectivă, pentru ca tu să fii mereu la curent cu tot ce contează.
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate

© 2025 jurnaldeconstanta.ro

Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?