Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Citind: Secretele pascăi de Paște ale lui Ștefan Popescu: Aluatul de cozonac și ingredientele juratului de la „Chefi la cuțite”
Distribuie
Notificare Afișați mai multe
Font +/-Aa
Font +/-Aa
Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
Cautare
  • Categorii
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Local
    • Politică
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 jurnaldeconstanta.ro
Showbiz

Secretele pascăi de Paște ale lui Ștefan Popescu: Aluatul de cozonac și ingredientele juratului de la „Chefi la cuțite”

Ștefan Odobleja
Ultima actualizare: 18/04/2025 08:25
Ștefan Odobleja
Distribuie
8 Min Citire
reteta lui stefan popescu de pasca pentru paste cu aluat de cozonac ce ingrediente foloseste juratul de la chefi la cutite 6801e17624fba
Distribuie

Secretele pascăi de Paște ale lui Ștefan Popescu

Rețeta lui Ștefan Popescu promite un rezultat spectaculos, ideal pentru masa festivă de Paște, fiind potrivită atât pentru cei care preferă deserturile clasice, cât și pentru cei care caută gusturi sofisticate, dar familiare. Această variantă de pască pune accent pe echilibrul aromelor, al texturilor și pe o prezentare care respectă tradiția, dar se remarcă printr-o estetică atent studiată.

Mod de preparare

Aluatul folosit de Ștefan Popescu este unul clasic, de cozonac, care oferă păștii un plus de savoare și o textură deosebită. Prepararea începe cu o maia simplă, realizată din lapte călduț, zahăr și drojdie uscată, ce trebuie lăsată să se activeze timp de zece minute.

După activarea drojdiei, maiaua se toarnă în bolul robotului de bucătărie, alături de restul ingredientelor: zahăr, esență de vanilie, coajă rasă de lămâie și gălbenuș de ou. Ulterior se adaugă făina și sarea, iar la final, untul moale, care oferă aluatului elasticitate și finețe. Compoziția trebuie frământată timp de 10 minute, până se obține un aluat omogen și ușor lipicios, ce se lasă la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Pentru umplutură, se recomandă utilizarea brânzei de vaci bine scurse, în combinație cu smântână, ouă, zahăr și griș. Acest amestec conferă compoziției cremozitate și stabilitate la coacere, iar aroma este completată cu vanilie și coajă rasă de lămâie. Stafidele, hidratate în prealabil, adaugă un contrast plăcut de textură și dulceață naturală.

Publicitate
Ad Image

Toate ingredientele pentru umplutură sunt amestecate într-un castron, până când se obține o compoziție fină și omogenă, ușor de turnat în aluatul pregătit anterior. După ce aluatul a fost dospit, se împarte în două părți. Jumătate se întinde sub formă de disc și se așază în forma de copt, iar restul se folosește pentru decor: dintr-o bucată mai mare se modelează o bordură împletită, iar dintr-una mai mică se formează o cruce, care se așază deasupra umpluturii.

După ce compoziția de brânză este turnată și nivelată, bordura și crucea se ung cu ou bătut pentru un luciu atrăgător, apoi pasca se mai lasă 10 minute la dospit înainte de coacere. Se coace timp de 35-40 de minute la 170 de grade Celsius, în funcție de dimensiunea formei. Rezultatul este o pască frumos rumenită, cu un aluat moale și aerat, completat de o umplutură aromată și delicată. Poate fi servită atât caldă, cât și rece, fiind un desert ideal pentru orice masă de Paște.

Ingrediente folosite de Ștefan Popescu

Pentru aluat:

  • 150 g făină albă 000
  • 1 gălbenuș ou la temperatura camerei
  • 20 g zahăr tos
  • 90 ml lapte integral
  • 30 g unt la temperatura camerei, grăsime min 80%
  • un sfert de linguriță sare fină
  • 3 g drojdie uscată
  • jumătate de linguriță extract de vanilie
  • coaja rasă de la ½ lămâie

Pentru umplutură:

  • 150 g brânză dulce de vaci (bine scursă)
  • 25 g smântână
  • 2 ouă mici
  • 50 g zahăr tos
  • un sfert de linguriță sare fină
  • jumătate de linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură griș
  • 50 g stafide (înmuiate în prealabil)
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 ou bătut pentru uns aluatul

Știri asemănătoare

Elton John își prezintă noul album: „Cel mai inovator pe care l-am creat din anii ’70 încoace!”

Momente unice din viața lui Rareș Huidu, fiul cel mare al lui Șerban: „Ziua de astăzi îi aparține în totalitate!”

Nicoleta Luciu își anunță întoarcerea în centrul atenției: „Avem pregătiri deosebite!” Primele capturi din timpul filmărilor!

Alexandra Stan, în centrul criticilor: Gestul controversat de pe autostradă care a șocat fanii! „Nu știam”

George Ivașcu își schimbă radical aspectul pentru un rol: „O să vă uimească. Am barbă și lipsesc dinți!”

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Distribuie acest articol
Facebook Copiază legătură Imprimare
Distribuie
Articolul precedent netflix creste veniturile dar nu mai raporteaza numarul de abonati 6801e1538fc73 Netflix își sporește profitul, dar își ascunde numărul de abonați!
Articolul următor cine este autorul atacului armat de la universitatea de stat din florida soldat cu doi morti phoenix ikner fiul unui ajutor de serif 6801e23b02b8f Identitatea autorului tragediei de la Universitatea de Stat din Florida: Phoenix Ikner, progenitura unui adjunct al șerifului, în urma căreia s-au înregistrat două decese
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Modern Breaking News Instagram Post 2
Cum a folosit Matei facturi false desființate definitiv de instanță pentru a pune mâna pe Pescărie – Episodul II
19/09/2025
o cauza mai putin cunoscuta a durerilor de umar 68caa073adbd1
O misterie surprinzătoare din spatele disconfortului umărului
17/09/2025
exclusiv prinde fcsb play off ul valeriu iftime a dat raspunsul pe loc 68ca9feca08fd
Va reuși FCSB să ajungă în play-off? Valeriu Iftime oferă răspunsul pe loc!
17/09/2025
video aiea bombardamente langa centrala nucleara zaporojie observatorii au vazut fum negru din trei locatii 68ca9e16724c0
AIEA: Fumul negru se ridică deasupra centralei nucleare Zaporojie, în urma bombardamentelor din apropiere. Observatorii au raportat din trei puncte diferite.
17/09/2025
mae a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care merg in franta 68ca9cde1d5ef
„Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care doresc să viziteze Franța”
17/09/2025
revenire de marca in superliga fostul antrenor al rapidului a reactionat la interesul petrolului usa e deschisa 68ca9c6fe94f2
Întoarcere spectaculoasă în Superligă? Fostul antrenor al Rapidului își exprimă deschiderea față de interesul Petrolului: „Sunt pregătit să ascult!”
17/09/2025
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Articole recente

  • Cum a folosit Matei facturi false desființate definitiv de instanță pentru a pune mâna pe Pescărie – Episodul II
  • O misterie surprinzătoare din spatele disconfortului umărului
  • Va reuși FCSB să ajungă în play-off? Valeriu Iftime oferă răspunsul pe loc!
  • AIEA: Fumul negru se ridică deasupra centralei nucleare Zaporojie, în urma bombardamentelor din apropiere. Observatorii au raportat din trei puncte diferite.
  • „Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care doresc să viziteze Franța”

Comentarii recente

Niciun comentariu de arătat.

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Jurnal de Constanta
Pe platforma noastră de știri găsești cele mai noi informații și analize relevante din multiple domenii: politică, actualitate, economie, internațional, lifestyle, sport și călătorii. Jurnaliștii noștri urmăresc în timp real evenimentele importante din România și de peste hotare, oferindu-ți o perspectivă clară, echilibrată și obiectivă, pentru ca tu să fii mereu la curent cu tot ce contează.
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate

© 2025 jurnaldeconstanta.ro

Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?