Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Citind: Anna Lesko dezvăluie secretul cozonacului perfect de Paște: ingrediente și timpi de dospire!
Distribuie
Notificare Afișați mai multe
Font +/-Aa
Font +/-Aa
Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
Cautare
  • Categorii
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Local
    • Politică
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 jurnaldeconstanta.ro
Showbiz

Anna Lesko dezvăluie secretul cozonacului perfect de Paște: ingrediente și timpi de dospire!

Ștefan Odobleja
Ultima actualizare: 14/04/2025 14:42
Ștefan Odobleja
Distribuie
6 Min Citire
anna lesko reteta speciala de cozonac pentru paste ce ingrediente foloseste vedeta si cat trebuie lasat la dospit 67fcf3e090562
Distribuie

Anna Lesko dezvăluie secretul cozonacului perfect de Paște: ingrediente și timpi de dospire!

Cu ocazia sărbătorilor, Anna Lesko a prezentat rețeta sa de cozonac, care combină aromele clasice cu note fructate, rezultând un preparat spectaculos și gustos.

Ce ingrediente folosește Anna Lesko pentru cozonac

Cozonacul propus de Anna Lesko este un melanj rafinat între tradiție și creativitate, având în compoziție nuci, vișine și gem de prune, dar și un topping aromatizat cu miere și scorțișoară.

Pentru realizarea aluatului, vedeta utilizează ingrediente clasice, dar într-o formulă care asigură un rezultat pufos și aromat. Rețeta include:

  • 1 kg de făină albă
  • 500 ml de lapte cald
  • 7 gălbenușuri de ou
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 400 de grame de zahăr (distribuit în întreaga rețetă)
  • 100 de grame de unt
  • coajă rasă de portocală și de lămâie
  • esență de vanilie

Se amestecă făina cu drojdia, zahărul și puțin lapte, lăsându-se la dospit timp de 20 de minute. După ce compoziția a crescut, se adaugă restul ingredientelor lichide și se frământă aluatul până devine elastic. Apoi, se lasă la crescut într-un loc călduros, până când își dublează volumul, acest timp de dospire fiind esențial pentru textura finală a cozonacului.

Publicitate
Ad Image

Cum pregătește celebrul preparat de Paște

Pe lângă aluatul bine pregătit, Anna Lesko acordă o atenție specială umpluturii, care este bogată în arome și texturi. Compoziția umpluturii include:

  • 500 g de nuci măcinate
  • zahăr după gust
  • 50 g de cacao
  • vișine în suc propriu
  • gem de prune
  • stafide

Toate ingredientele sunt amestecate cu 7 albușuri bătute spumă, îndulcite cu restul de zahăr din rețetă. După ce aluatul a crescut suficient, acesta se întinde pe o suprafață plană și se umple cu compoziția pregătită anterior. Cozonacul se rulează sau se împletește, apoi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pentru un aspect lucios și apetisant, se recomandă ungerea cozonacului cu un amestec de gălbenușuri, miere și scorțișoară, presărând deasupra nucă tocată. Preparatul se coace timp de aproximativ 60 de minute, la o temperatură constantă de 180 de grade Celsius. Rezultatul este un cozonac cu crustă crocantă, miez pufos și o umplutură bogată, echilibrată între dulce și acrișor, datorită vișinelor și gemului de prune.

Știri asemănătoare

Inovație în „Chefi la cuțite”: O concurentă părăsește competiția, iar Chef Richard aduce trei noi talente!

Cine este noul ales al inimi lui Crystal Hefner, la opt ani după pierderea fondatorului Playboy?

Richard Abou Zaki înmânează cuțitul de aur la Chefi la cuțite 2025. Un moment plin de emoție: „Vom crea o poveste minunată împreună”

5 Noutăți de la Libertatea – Monden: Anca Țurcașiu, regina troleibuzelor, iar Florin Piersic, artistul scenelor… și al momentelor amuzante!

Alex Velea sărbătorește 41 de primăveri! Mesajul emoționant al Antoniei pentru partenerul său și reacția lui Codin Maticiuc: „Ne întâlnim foarte rar”

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Distribuie acest articol
Facebook Copiază legătură Imprimare
Distribuie
Articolul precedent adrian ilie face praf un jucator de la u craiova are nevoie de butoane la lift 67fcf3debc537 Adrian Ilie îi dă o lecție usturătoare unui jucător de la „U” Craiova: „Îi trebuie butoane pentru lift”
Articolul următor conducerea sub influenta substantelor interzise proiectul controversat ajunge luni la vot in senat vor fi pedepsiti nevinovati 67fcf3e4b1643 Substanțe interzise la volan: Proiectul disputat se supune votului în Senat luni – „Nevinovații riscă sancțiuni!”
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Modern Breaking News Instagram Post 2
Cum a folosit Matei facturi false desființate definitiv de instanță pentru a pune mâna pe Pescărie – Episodul II
19/09/2025
o cauza mai putin cunoscuta a durerilor de umar 68caa073adbd1
O misterie surprinzătoare din spatele disconfortului umărului
17/09/2025
exclusiv prinde fcsb play off ul valeriu iftime a dat raspunsul pe loc 68ca9feca08fd
Va reuși FCSB să ajungă în play-off? Valeriu Iftime oferă răspunsul pe loc!
17/09/2025
video aiea bombardamente langa centrala nucleara zaporojie observatorii au vazut fum negru din trei locatii 68ca9e16724c0
AIEA: Fumul negru se ridică deasupra centralei nucleare Zaporojie, în urma bombardamentelor din apropiere. Observatorii au raportat din trei puncte diferite.
17/09/2025
mae a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care merg in franta 68ca9cde1d5ef
„Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care doresc să viziteze Franța”
17/09/2025
revenire de marca in superliga fostul antrenor al rapidului a reactionat la interesul petrolului usa e deschisa 68ca9c6fe94f2
Întoarcere spectaculoasă în Superligă? Fostul antrenor al Rapidului își exprimă deschiderea față de interesul Petrolului: „Sunt pregătit să ascult!”
17/09/2025
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Articole recente

  • Cum a folosit Matei facturi false desființate definitiv de instanță pentru a pune mâna pe Pescărie – Episodul II
  • O misterie surprinzătoare din spatele disconfortului umărului
  • Va reuși FCSB să ajungă în play-off? Valeriu Iftime oferă răspunsul pe loc!
  • AIEA: Fumul negru se ridică deasupra centralei nucleare Zaporojie, în urma bombardamentelor din apropiere. Observatorii au raportat din trei puncte diferite.
  • „Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români care doresc să viziteze Franța”

Comentarii recente

Niciun comentariu de arătat.

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Jurnal de Constanta
Pe platforma noastră de știri găsești cele mai noi informații și analize relevante din multiple domenii: politică, actualitate, economie, internațional, lifestyle, sport și călătorii. Jurnaliștii noștri urmăresc în timp real evenimentele importante din România și de peste hotare, oferindu-ți o perspectivă clară, echilibrată și obiectivă, pentru ca tu să fii mereu la curent cu tot ce contează.
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate

© 2025 jurnaldeconstanta.ro

Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?