ANPC: Bacteria E-coli, detectată în carnea tocată de porc de la un furnizor de conserve din Ilfov
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit prezenţa bacteriei E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. În urma unui control efectuat pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă utilizată de operatorul economic, precum şi din produsele finite, respectiv conserve din carne de porc şi vită.
Analizele de laborator au arătat că materia primă (carne tocată de porc) este contaminată cu bacteria E-coli, ceea ce indică o lipsă de igienă în spaţiul de producţie. De asemenea, s-a constatat că etichetarea produselor finite nu respectă reglementările, deoarece conservelor de porc şi vită le era adăugată carne de pasăre, fără a fi menţionată pe lista ingredientelor. Comisarii ANPC au subliniat că operatorul nu informa corect consumatorii cu privire la compoziţia produselor.”
În urma descoperirilor, loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe au fost oprite definitiv.