Constanța: Prețurile kilogramului de carne de miel și ied în piețele Tomis 3 și Griviței
În acest week-end, comercianții de carne de miel și ied au început vânzările în piețele din municipiul Constanța, Tomis III și Griviței. După două zile de vânzări, comercianții se declară dezamăgiți de vânzări și estimează că mai mulți cetățeni își vor face aprovizionarea pentru masa de Paște la mijlocul acestei săptămâni.
Carnea oferită spre vânzare în cele două piețe provine de la ferme din Dobrogea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar. Prețurile sunt stabilite de către producătorii locali. În Piața Tomis 3, carnea de miel se vinde cu 50 de lei kilogramul, iar comercianții din comuna Mihail Kogălniceanu și din Nisipari afirmă că vânzările au mers bine până la acest moment.
În Piața Griviței, kilogramul de miel și ied se vinde cu 45 de lei, cu cinci lei mai ieftin decât la Tomis III și cu 10 lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Cumpărătorii sunt mulțumiți de calitatea produselor și consideră prețul corect în raport cu munca depusă de comercianți pentru creșterea animalelor.
Producătorii, veniți și din județul Tulcea, recunosc că vânzările merg slab în prezent, dar sunt încrezători că lucrurile se vor redresa în zilele următoare. Autoritățile au subliniat că vânzarea se desfășoară cu respectarea legislației în vigoare, SC Confort Urban asigurând condiții de igienă și siguranță alimentară. Medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează constant vânzările.
Programul de comercializare a cărnii de miel în piețele din Constanța este de luni până sâmbătă, între orele 8:00 – 17:00.