Deliciile culinare ale românilor de 1 Mai: Micul regele, dar nu singur pe masă!
Micii au rămas vedetele zilei de 1 Mai, iar în topul preferințelor, pe lângă preparatele tradiționale, s-au remarcat dulciurile, pentru care cererea s-a dublat anul trecut. O analiză realizată de o platformă multi-categorie a evidențiat comportamentele de consum ale românilor cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.
Pe 1 Mai 2024, s-a înregistrat un volum total de comenzi în creștere cu 25% față de aceeași zi a anului precedent, iar micii s-au menținut în topul preferințelor. Ziua Internațională a Muncii a reconfirmat apetitul românilor pentru mâncăruri tradiționale, cu un volum total de comenzi în creștere de 25% comparativ cu 2023, din partea celor care au ales să sărbătorească relaxat, acasă.
„De 1 Mai, vedetele zilei au fost micii. Acest preparat emblematic a înregistrat o creștere de 25% în volum față de 2023 și a reprezentat aproape 30% din totalul comenzilor de mâncare tradițională livrate de restaurante. Cererea a fost cea mai intensă în marile orașe, cu București, Constanța, Craiova, Galați și Brașov în topul clasamentului”, se arată în analiză.
Românii au completat meniul de 1 Mai cu burgeri și sandvișuri, cartofi prăjiți, dar și cu alte preparate clasice, precum ciorba de burtă, ciorba de legume, papanași și sarmale, cu sau fără mămăligă. Cele mai multe comenzi de mâncare tradițională au venit din București, Brașov, Pitești, Constanța și Iași.
În ceea ce privește băuturile, berea a fost, ca în fiecare an, preferata zilei, urmată de băuturile carbogazoase și de apă. Un alt trend remarcabil a fost creșterea spectaculoasă a comenzilor de dulciuri – clătite, înghețată și prăjituri – cu aproape 50% mai multe decât în 2023.