Deliciul de Paște: Prăjitura cu spanac a Elwirei Petre
Elwira Petre a gătit o prăjitură inedită cu spanac, perfectă pentru masa de Paște. Această rețetă ușor de pregătit poate surprinde plăcut musafirii, având un aspect spectaculos și un gust care nu lasă să se simtă legumele.
Ingrediente
Pentru blat, sunt necesare următoarele ingrediente:
- 1 cană de făină (aproximativ 200 – 250g)
- 200 gr. baby spanac
- 1/2 cană de zahăr (poate fi și brun)
- 3 ouă
- 1/2 cană ulei de floarea soarelui
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat alimentar
Pentru cremă, ingredientele necesare sunt:
- 500 ml smântână pentru frișcă, 30% grăsime
- 500 gr. mascarpone
- 3 lingurițe de zahăr pudră
Mod de preparare
Primul pas este să amestecați făina, zahărul, bicarbonatul și praful de copt într-un vas. Spanacul, ouăle și uleiul se pun la blender și se mixează. Apoi, se combină amestecul obținut cu ingredientele uscate și se toarnă într-o tavă rotundă. Se coace în cuptor timp de 40 de minute la 180 de grade.
Crema se prepară prin baterea smântânii cu zahărul pudră folosind un mixer, după care se adaugă mascarpone amestecând cu o spatulă de silicon. După ce prăjitura s-a răcit, se taie marginile pentru a descoperi culoarea verde intens a spanacului. Marginile tăiate se păstrează pentru decor.
În final, se montează prăjitura punând crema de mascarpone pe blatul răcit și se decorează cu firimituri de la marginile tăiate și fructe de pădure. Elwira Petre menționează că prăjitura nu are aproape deloc gust de spanac, oferind astfel o surpriză plăcută celor care o gustă.
Reacții de la urmăritori
Urmăritorii ei au apreciat aspectul prăjiturii, comentând că arată superb și este potrivită pentru sezonul primăverii.
Experiența cu postul negru
Într-un alt context, Elwira Petre a împărtășit recent experiența sa de a ține un post negru timp de trei zile, subliniind beneficiile acestei practici pentru sănătate și starea de bine. Aceasta a discutat despre provocările întâmpinate și despre cum a reușit să se adapteze pe parcursul acestei experiențe.