Deliciul ouălor umplute, o rețetă îndrăgită de chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea, cunoscut din emisiunea Masterchef România, a împărtășit recent cu fanii săi o rețetă specială de ouă umplute, inspirată din gustul copilăriei, dar adaptată vremurilor moderne. După ce a dezvăluit rețetele de drob de pui și pască, acesta a postat pe pagina sa de Instagram trei variante delicioase de ouă umplute.
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr! Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute”, a scris chef Bontea.
Ingrediente pentru ouă umplute
Ouă umplute cu ton
- 9 ouă fierte
- ton
- 1 lingură cremă de hrean
- 200 g de cremă de brânză
- piper și sare
Ouă umplute cu pate
- 9 ouă fierte
- pate
- 50 g de unt cu minim 80% grăsime
- 200 g de cremă de brânză
- piper și sare
Ouă umplute cu somon
- 9 ouă fierte
- somon afumat
- 3 linguri Chives
- 200 g de cremă de brânză
Mod de preparare
Indiferent de umplutura aleasă, modul de preparare este același. Ouăle se fierb timp de 7 minute și se taie pe jumătate. Gălbenușurile se împart în trei boluri, câte unul pentru fiecare umplutură. Se amestecă ingredientele și se bat cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Ouăle se umplu pe rând, iar apoi se ornează după preferințe.
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, rețetele de ouă umplute propuse de chef Sorin Bontea sunt ideale pentru a aduce un strop de nostalgie și savoare mesei de sărbătoare.