Prețul unei porții de salată de boeuf la restaurantul lui Mircea Dinescu din București
După ce și-au investit banii câștigați de-a lungul vieții în diverse afaceri, unele vedete au început să aibă profit, în timp ce altele nu au reușit să reziste „pe piață”.
Matei Teodoru, un vlogger cu aproape 100.000 de urmăritori pe YouTube, a vizitat restaurantul „Lacrimi și Sfinți”, deținut de Mircea Dinescu în Centrul Vechi din București, unde a testat mai multe preparate și a filmat experiența pentru a o împărtăși cu urmăritorii săi.
În clipul video, care a acumulat aproape 50.000 de vizualizări în aproximativ două săptămâni, Matei a menționat: „Aici sunt mare parte dintre restaurantele vedetelor, iar acesta este restaurantul lui Mircea Dinescu. Cei care sunt de vârstă mai înaintată știu despre cine este vorba. Este un poet și jurnalist român cunoscut în presă de zeci de ani. Restaurantul său este cunoscut pentru specificul românesc pe care-l servește.”
Matei a comandat salată de boeuf, chiftele marinate, copan de rață, cartofi cu rozmarin, chifle de casă, ciorbă de pui a la grec și un suc de portocale, detaliind și prețurile fiecărui preparat.
„Pentru două persoane, totalul a fost de 212 lei, ceea ce include un antreu, o ciorbă, două feluri principale și băutura. Mi se pare destul de ok pentru Centrul Vechi. Cu tot cu tips, am plătit 233 de lei. Este un preț decent, mai ales pentru turiști care transformă prețurile în euro, ajungând la 45 de euro pentru o masă de două persoane,” a adăugat el.
Conform notei de plată, Matei a plătit 31 de lei pentru o porție de salată de boeuf, 34 de lei pentru ciorba de pui a la grec, 19 lei pentru cartofii cu rozmarin, 65 de lei pentru copanul de rață, 38 de lei pentru chiftelele marinate, 8 lei pentru chiflele de casă și 17 lei pentru sucul de portocale.