Restaurant din Negrești închis după toxiinfecție alimentară
Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a amendat un restaurant din Negreşti cu 12.000 lei și a închis temporar unitatea, după ce mai multe persoane au fost internate cu simptome de toxiinfecție alimentară. Incidentul a avut loc după ce membrii din trei ansambluri populare din județ au consumat produse alimentare tradiționale, precum caș, ceafă afumată, sarmale și plăcinte cu brânză, precum și sandvișuri aduse de acasă, în timpul filmării unui videoclip.
Direcția a dispus luarea de declarații de la organizatori pentru a identifica persoanele din localitatea Solești, de la care a fost achiziționat cașul, și pe cei care au gătit mâncarea, extinzând astfel ancheta pentru a determina cauzele apariției focarului de toxiinfecție. Autoritățile au constatat că în restaurant s-au permis aducerea și consumul de alimente fără declarație de conformitate, fără analize și fără o trasabilitate clară, acestea fiind preparate în gospodăriile unor persoane nespecializate, care nu dețin analize care să garanteze că nu sunt purtătoare sau transmițătoare de agenți patogeni.
În urma acestui incident, restaurantul a fost sancționat contravențional, iar activitatea sa a fost suspendată până la aflarea rezultatelor analizelor prelevate. Probele din produsele consumate au fost recoltată pentru analize de laborator, care vor începe sâmbătă. Potrivit datelor oficiale, 15 copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu dureri abdominale și vărsături, iar la Centrul de permanenţă din Negreşti au fost transportate alte trei persoane cu simptome similare.