Coca-Cola își îmbogățește oferta cu o băutură îndulcită cu zahăr de trestie, păstrând totodată siropul de porumb
Gigantul american Coca-Cola nu va renunța la siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză, ca ingredient principal pentru îndulcirea băuturii sale emblematice. Va lansa însă un nou produs, făcut cu zahăr din trestie de zahăr, conform informațiilor recente.
Într-o conferință organizată după prezentarea rezultatelor financiare trimestriale, directorul general al Coca-Cola, James Quincey, a explicat situația astfel: „Aceasta este, de fapt, o strategie de tip și, nu o strategie de tip sau”. Quincey a subliniat că compania va continua să folosească mult din siropul de porumb pe care îl utilizează în prezent, într-o aparentă tentativă de a calma cultivatorii de porumb, care s-au arătat îngrijorați de o posibilă trecere la zahărul din trestie, considerând că aceasta ar putea pune în pericol „mii de locuri de muncă”.
Trump și Coca-Cola
Subiectul zahărului folosit în Coca-Cola a fost adus în atenție de fostul președinte Donald Trump, care a anunțat recent pe rețeaua sa Truth Social: „Am vorbit cu Coca-Cola despre utilizarea zahărului din trestie adevărat în Coca-Cola din Statele Unite, iar ei au fost de acord să o facă”. Deși Trump este un mare consumator de Coca-Cola, preferința sa este varianta „dietetică”, care nu conține nici zahăr, nici sirop de porumb.
În echipa sa guvernamentală se află un opozant declarat al siropului de porumb: secretarul Sănătății, Robert F. Kennedy Jr., care consideră că acesta este unul dintre ingredientele responsabile de probleme grave de sănătate în rândul americanilor.
Noul produs Coca-Cola cu zahăr va reprezenta o provocare pentru „Coca-Cola mexicană” – varianta premium a băuturii, vândută în supermarketuri și restaurante din Mexic, care este făcută cu zahăr și are un preț de peste două ori mai mare decât o doză de 33 cl produsă în Statele Unite.