Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Citind: Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare – Ghidul unui chef pentru un nou început gastronomic
Distribuie
Notificare Afișați mai multe
Font +/-Aa
Font +/-Aa
Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
Cautare
  • Categorii
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Local
    • Politică
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 jurnaldeconstanta.ro
Actual

Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare – Ghidul unui chef pentru un nou început gastronomic

Ștefan Odobleja
Ultima actualizare: 27/12/2025 13:22
Ștefan Odobleja
Distribuie
2 Min Citire
video ce facem cu mancarea dupa sarbatori sfaturile unui bucatar pentru reinventarea meniului 694fc0dd225f4
Distribuie

Cum transformăm resturile de Sărbători în delicii culinare

Risipa alimentară atinge cote alarmante în perioada sărbătorilor, iar reinventarea felurilor de mâncare este cea mai potrivită soluție pentru produsele rămase după masa de Crăciun. Cumpărăturile în exces îi determină pe români să arunce zilnic mii de tone de alimente. Conform datelor statistice, în România se aruncă zilnic 6.000 de tone de mâncare, iar această cantitate poate crește cu 30% sau chiar 50% în unele zile.

Un chef bucătar dintr-un restaurant din Capitală a oferit câteva sugestii despre cum putem folosi alimentele rămase de la masa de Crăciun. Acesta a subliniat că totul poate fi refolosit, de la mezeluri și cârnați până la friptura de porc. De exemplu, dacă au rămas mezeluri feliate, se pot prepara pizza, iar din cârnați se pot face paste cu sos roșu și busuioc. Carnea prăjită poate fi transformată într-o plăcintă, tăiată mărunt și acoperită cu piure de gălbenuș de ou, apoi coaptă. În cazul cozonacului, se poate face un sos de vanilie, care, amestecat cu cozonac, devine o budincă, sau se pot prăji bucățile de cozonac în unt și servi cu sos de vanilie și scorțișoară.

Bucătarul a recomandat consumarea alimentelor pregătite pentru masa de Crăciun în maxim 3 zile de la preparare. De asemenea, a oferit sfaturi pentru depozitarea acestora, astfel încât să reziste mai mult. Recomandarea este ca sarmalele să fie consumate în aproximativ 3 zile, iar pentru a prelungi durata de viață, pot fi vidate și păstrate 4-5 zile; însă, în general, nu se recomandă păstrarea mâncării mai mult de 2 zile.

Știri asemănătoare

Îmbunătățiri la pavimentul din inima Capitalei: Iată primele zone unde se demarează lucrările! „Ce este înlocuit continuă să evolueze, nimic nu se risipeste”

Ajutoare financiare pentru românii cu venituri reduse: Data la care vor fi disponibile fondurile pentru alimente!

Bogdan Peșchir, eliberat din detenție, sub acuzația de influențare a alegătorilor în campania lui Călin Georgescu

Tragedie în aer: Pilotul din Iași își pierde ambele picioare în urma unui accident aviatic

Ministrul Mediului: „Trebuie să punem capăt mafiei deșeurilor”. Amenzi colosale și cantități uriașe de deșeuri confiscate în Dâmbovița

Etichete:delicii culinarerecicla mancareresturi sarbatoririsipa alimentarasfaturi bucate

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Distribuie acest articol
Facebook Copiază legătură Imprimare
Distribuie
Articolul precedent avalansa mortala pe muntele vardousia din grecia echipele de salvare au gasit trupurile a patru alpinisti printre care o femeie 694fbd5668b13 Tragedie pe Vardousia: patru alpiniști, inclusiv o femeie, descoperiți morți în urma unei avalanșe în Grecia
Articolul următor proiect de lege concediu platit fara adeverinta medicala pentru salaratii ce sufera de epuizare profesionala 694fc2ba18820 Inițiativă legislativă: concediu remunerat pentru angajații afectați de burnout, fără a fi necesar certificat medical
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

autorul crimei de la turnul magurele a fost arestat preventiv barbatul si a recunoscut fapta in fata anchetatorilor 694fdd1295497
Autorul tragediei de la Turnul Măgurele a fost reținut, acceptând să își asume responsabilitatea în fața anchetatorilor
27/12/2025
atac cibernetic la complexul energetic oltenia hackerii ai blocat sistemele it 694fdb53ea0c5
Ciberatac asupra Complexului Energetic Oltenia: sistemele IT au fost compromise de hackeri
27/12/2025
fbi inchide sediul istoric din washington anuntul directorului kash patel despre unde vor lucra agentii 694fceea4559b
FBI închide porțile emblematicului sediu din Washington. Directorul Kash Patel dezvăluie destinația viitoare a agenților
27/12/2025
foto nicusor dan intalnire la londra cu fiul lui ion ratiu un reper de implicare civica pentru romania 694fc7e542466
Nicușor Dan se întâlnește la Londra cu fiul lui Ion Rațiu: „Un model de angajament civic pentru România”
27/12/2025
avertizari anm cod galben de vijelii si ninsori viscolite in dobrogea 694fc639dfcce
Atenționări ANM: alertă de cod galben pentru vijelii și ninsori viscolite în Dobrogea
27/12/2025
video giurgiu un roman a fost prins pe dn5 in timp ce transporta migranti tanarul arestat pentru 30 de zile 694fc45f6f98d
Giurgiu: Un tânăr român reținut pe DN5 în timp ce călăuzea migranți va sta după gratii 30 de zile
27/12/2025
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Articole recente

  • Autorul tragediei de la Turnul Măgurele a fost reținut, acceptând să își asume responsabilitatea în fața anchetatorilor
  • Ciberatac asupra Complexului Energetic Oltenia: sistemele IT au fost compromise de hackeri
  • FBI închide porțile emblematicului sediu din Washington. Directorul Kash Patel dezvăluie destinația viitoare a agenților
  • Nicușor Dan se întâlnește la Londra cu fiul lui Ion Rațiu: „Un model de angajament civic pentru România”
  • Atenționări ANM: alertă de cod galben pentru vijelii și ninsori viscolite în Dobrogea

Comentarii recente

Niciun comentariu de arătat.

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Jurnal de Constanta
Pe platforma noastră de știri găsești cele mai noi informații și analize relevante din multiple domenii: politică, actualitate, economie, internațional, lifestyle, sport și călătorii. Jurnaliștii noștri urmăresc în timp real evenimentele importante din România și de peste hotare, oferindu-ți o perspectivă clară, echilibrată și obiectivă, pentru ca tu să fii mereu la curent cu tot ce contează.
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate

© 2025 jurnaldeconstanta.ro

Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?