Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Citind: Descoperă rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște irezistibil: cheia unui deliciu pufos și savuros!
Distribuie
Notificare Afișați mai multe
Font +/-Aa
Font +/-Aa
Jurnal de ConstantaJurnal de Constanta
Cautare
  • Categorii
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Local
    • Politică
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 jurnaldeconstanta.ro
Showbiz

Descoperă rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște irezistibil: cheia unui deliciu pufos și savuros!

Ștefan Odobleja
Ultima actualizare: 16/04/2025 17:34
Ștefan Odobleja
Distribuie
8 Min Citire
reteta lui sorin bontea pentru cozonac de paste secretul unui preparat pufos si gustos 67ffbfe7d4e90
Distribuie

Rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște irezistibil

Sorin Bontea, cunoscut pentru rigurozitatea și pasiunea sa în bucătărie, propune o rețetă tradițională de cozonac, care îmbină calitatea ingredientelor cu tehnici de preparare atent echilibrate. Această rețetă ascunde un secret care transformă cozonacul într-un desert special, ideal atât pentru cei care sunt la început de drum în arta cozonacului, cât și pentru cei cu experiență.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara cozonacul în stilul lui Sorin Bontea, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 350 g de zahăr
  • 8 gălbenușuri de ou
  • Coaja rasă de lămâie
  • 50 ml de ulei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 14 g de drojdie uscată
  • Esență de vanilie
  • 1 pachet de unt
  • 1 l de lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g de cacao
  • 250 g de nucă pisată
  • 25 ml esență de rom
  • Albușurile de la ouăle folosite în aluat

Modul de preparare

Prepararea cozonacului începe cu încălzirea laptelui, din care se opresc 400 ml pentru dizolvarea zahărului. Într-un bol mare, se amestecă făina, drojdia și celelalte ingrediente uscate, formând un „cuib” în centrul compoziției, unde se adaugă treptat ouăle, laptele cald și vanilia.

Un detaliu esențial este modul de frământare a aluatului. Sorin Bontea subliniază că acest pas este comparabil cu un antrenament cardio, aluatul necesitând o frământare intensă și repetată pentru a capta suficient aer, ceea ce va asigura un cozonac pufos și fraged.

Publicitate
Ad Image

După prima frământare, aluatul se lasă la crescut timp de o oră și jumătate, reactivându-se la fiecare 30 de minute prin frământare și împăturire. Această tehnică ajută la dezvoltarea glutenului și conferă volum cozonacului.

Când aluatul a crescut corespunzător, se pregătește umplutura. Bezeaua din albușuri și zahăr se amestecă cu cacao, nucă și esență de rom, rezultând o compoziție aromată. Aluatul se împarte în patru bucăți, fiecare întinsă sub formă de dreptunghi și umplută cu amestecul pregătit.

După rularea fiecărei foi, cozonacii se așază în tăvi unse cu ulei, lăsându-se să dospească încă 45 de minute înainte de coacere. Înainte de a fi introduși la cuptor, se ung cu un amestec de ou și lapte, apoi se coc la 170 de grade, timp de 50 de minute.

Rezultatul final

Rezultatul este un cozonac care îmbină tradiția cu rafinamentul tehnicii moderne, fiind perfect pentru masa de Paște.

Știri asemănătoare

Anamaria Prodan dezvăluie motivele despărțirii de Tibi Dumitrescu după 18 ani: „În fiecare zi și noapte mă rugam”

Temerile lui Răzvan Raț și curajul de a trăi o experiență inedită: „Pare mai simplu”

Anamaria Prodan și fosta parteneră a lui Dan Alexa, într-o apariție surprinzătoare după zvonurile despre căsnicia afectată: „Câinii latră, ursul își vede de drum”

Ioana Ginghină lansează un apel de atenție după ce a observat noua tendință de pe TikTok: „Copiii aceștia de 7-10 ani”

Secretele dintre Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru: „Relația nu mai are importanță”. S-au auzit zvonuri despre o posibilă despărțire.

Sign Up For Daily Newsletter

Be keep up! Get the latest breaking news delivered straight to your inbox.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Distribuie acest articol
Facebook Copiază legătură Imprimare
Distribuie
Articolul precedent adrian mititelu l a mitraliat pe fostul presedinte traian basescu cel mai nociv in exercitarea puterii 67ffbf9690e7c Adrian Mititelu îl atacă dur pe fostul președinte Traian Băsescu: „Cel mai dăunător lider din istoria puterii!”
Articolul următor letonia a aprobat oficial retragerea din conventia internationala privind interzicerea minelor antipersonal care este motivul 67ffc1c86544f Letonia își schimbă direcția: Decizia de a părăsi tratatul internațional ce interzice minele antipersonal. Ce stă în spatele acestei alegeri?
Lasa un comentariu Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

povesti de iarna spectacole gratuite la delfinariu 6948975a3354a
„Magia iernii”: spectacole gratuite la Delfinariu
22/12/2025
mai rar asa ceva un condamnat din dosarul mafiei din portul constanta isi va recupera banii confiscati 69488670bb125
Incredibil! Un condamnat din cazul mafiei portuare din Constanța va redobândi averea confiscată
22/12/2025
indivizii care au atacat cu cutitul trei persoane pe o terasa din tomis nord au fost condamnati 6948830ca1493
Cei care au înjunghiat trei oameni pe terasa din Tomis Nord au primit pedeapsa meritată
22/12/2025
tara piticilor ar putea intra in 2026 in modernizare proiect de aproape 40 de milioane de lei 69487ee11751d
„Transformarea Țării Piticilor: un proiect impresionant de aproape 40 de milioane de lei pentru 2026”
22/12/2025
se reia judecata in dosarul soferitei incepatoare care a sarit cu masina de pe pod unchiul ei a murit 69487be4d61b0
Reîncepe procesul în cazul șoferiței novice care a plonjat cu autoturismul de pe pod: unchiul ei a decedat
22/12/2025
droguri vandute in cluburile din mamaia si in zona unui restaurant din navodari traficanta condamnata si saltata de politisti 694874eb9ad83
Substanțe interzise comercializate în cluburile din Mamaia și în apropierea unui restaurant din Năvodari: o traficantă prinsă și condamnată de autorități
22/12/2025
//

We influence 20 million users and is the number one business and technology news network on the planet

Articole recente

  • „Magia iernii”: spectacole gratuite la Delfinariu
  • Incredibil! Un condamnat din cazul mafiei portuare din Constanța va redobândi averea confiscată
  • Cei care au înjunghiat trei oameni pe terasa din Tomis Nord au primit pedeapsa meritată
  • „Transformarea Țării Piticilor: un proiect impresionant de aproape 40 de milioane de lei pentru 2026”
  • Reîncepe procesul în cazul șoferiței novice care a plonjat cu autoturismul de pe pod: unchiul ei a decedat

Comentarii recente

Niciun comentariu de arătat.

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

Jurnal de Constanta
Pe platforma noastră de știri găsești cele mai noi informații și analize relevante din multiple domenii: politică, actualitate, economie, internațional, lifestyle, sport și călătorii. Jurnaliștii noștri urmăresc în timp real evenimentele importante din România și de peste hotare, oferindu-ți o perspectivă clară, echilibrată și obiectivă, pentru ca tu să fii mereu la curent cu tot ce contează.
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate

© 2025 jurnaldeconstanta.ro

Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?